Admiteri pe loc pentru universitățile din UK – Ultima șansă pentru împrumutul guvernamental britanic

Tu ce planuri ai după Bac sau licență? Dacă te-ai gândit până acum la cum ar fi să studiezi în străinătate, află în articolul nostru mai multe despre ce oportunitate unică ai luna aceasta, prin care aplici în doar câțiva pași ușori pentru a trece de la aplicant la student internațional!

Latest news despre studiile în UK, cea mai căutată destinație internațională

Guvernul Regatului Unit a confirmat situația financiară pentru studenții UE care încep cursurile în Anglia începând cu anul universitar 2021-22. Studenții UE care vin să studieze în după anul universitar 2021 nu vor mai fi eligibili pentru aceeași taxă de studiu sau pentru sprijin financiar din partea Student Finance England, a declarat marți Ministrul universităților, Michelle Donelan. Aceasta consecință se aplică studenților universitari și postuniversitari, precum și în cazul finanțării pentru educație suplimentară pentru cei cu vârsta de peste 19 ani sau finanțării pentru internship-uri. Aceste schimbări au fost confirmate doar în Anglia; Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor au administrații separate.

Dacă alegi să începi anul universitar 2020-2021 în Marea Britanie, împrumutul guvernamental rămâne valabil și taxele de studiu rămân la fel.

Facultatea în Marea Britanie atrage anual peste 400.000 de studenți internaționali – Universitățile din UK sunt considerate printre cele mai bune din lume – 18 din top 100 universități la nivel mondial sunt britanice. În plus, 14 din 100 cele mai bune universități când vine vorba de gradul de angajabilitate provin tot din Marea Britanie, potrivit QS World University Rankings 2020.

Programele britanice de studiu sunt atractive pentru studenți și prin prisma oportunităților de carieră pe care le oferă obținerea unei astfel de diplome. În 2018, salariile mediane anuale ale absolvenților britanici au fost în Anglia cu 10.000 de lire sterline mai mari decât salariile non-absolvenților, potrivit Universities UK, iar UK Higher Higher Education International relevă din statisticile sale că absolvenții cu experiență internațională câștigă cu 17% mai mult. 

Admiteri pe loc la universități din UK în luna iulie 

Dacă ai vrea să studiezi într-o destinație de renume, ai în continuare susținerea pentru a aplica în Marea Britanie. Cei care încep anul universitar în toamnă pot beneficia de aceleași avantaje pe toată durata studiilor. În iulie 2020, ai șansa de a aplica pe loc la o universitate din străinătate, prin intermediul evenimentului online Spot Admissions.

Spot Admissions îți oferă oportunitatea de a găsi programul de studii care ți se potrivește și de a susține interviul direct cu reprezentanții instituțiilor britanice. Astfel, poți primi pe loc admiterea la o universitate de renume din Marea Britanie.

Proces simplificat, cu admitere fără dosar și răspuns în aceeași zi pentru 7 universități din UK

Participarea la Spot Admissions este gratuită și se face online, pe www.spotadmisions.ro. Pentru a aplica, ai nevoie doar de diploma (sau adeverința) de BAC sau de licență, foaia matricolă și, opțional, de certificatul de limba engleză. În tot procesul de admitere, un consilier educațional EDMUNDO te va ajuta să stabilești programele potrivite la care ești eligibil și să îți programezi interviul online și direct de acasă cu universitățile alese, care vor avea loc pe 13-14 iulie

După un interviu de doar 15 minute cu reprezentanții universității, primeși răspuns pe loc dacă ai fost admis.

7 facultăți britanice îți oferă tinerilor această ultimă oportunitate de a se înscrie pentru a începe noul an universitar pe teritoriul britanic. Lista completa a universitatilor participante se poate vedea AICI. Printre ele, se numără și University of Essex, University of West London, University of Westminster sau Coventry University – cea din urmă fiind universitatea cu premiul Gold Standard în învățare și predare, cu punctaj maxim la predare, perspective de angajare pentru absolvenți, facilități și internaționalism, conform QS Stars Rating System 2019. 

Coventry University l-a convins și pe Robert Țugui, care a decis că trebuie să prindă oportunitatea de a studia în Marea Britanie: „Am ales să aplic prin Spot Admissions deoarece m-am hotărât destul de târziu, iar majoritatea universităților își ocupaseră deja locurile, puteam să „risc” să aplic la 5 universități prin UCAS cum era și normal, dar am ales să nu o fac. La început aveam puține emoții, pentru că nu eram obișnuit să vorbesc engleză în viața de zi cu zi. Dar la scurt timp după ce am început interviul, emoțiile au trecut.”