Ce carieră și domeniu de studiu ți se potrivesc? Descoperă la Virtual RIUF!

Hei, pssst! Am auzit că te-ai plictisit acasă și că ai vrea să te bucuri de o schimbare de peisaj. Am auzit și că te-ar ajuta să folosești timpul de acum pentru a găsi facultatea, domeniul de studiu și cariera #madeforyou!

Dacă ți-am captat atenția, continuă să citești articolul nostru! Recapitulăm motivele cele mai importante pentru care te ajută să vizitezi ediția aceasta de Virtual RIUF. Și, pentru a îndruma să faci un tur ca la carte printre toate avantajele platformei, ți-am pregătit și următorii pași ajutători:

1.Te gândești care sunt domeniile de studiu și cariera care ți s-ar potrivi

Primul pas pentru a te asigura că profiți la maxim de această oportunitate educațională este să vii cu temele făcute. Nu îți dăm notă, dar îți spunem că asta te va ajuta să îți definești obiectivele de viitor și să îți dai seama ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți asigura cariera la care visezi. Este important să te gândești care sunt pasiunile tale și lucrurile la care te pricepi în mod natural – acestea sunt printre cele mai importante semne care îți indică ce carieră ți-ar aduce cea mai multă satisfacție și fericire. 

Gradul tău personal de încadrare pentru un loc de muncă specific depinde de șansele tale de a excela în acel loc de muncă, dacă lucrezi la asta. Potrivirea personală este mai importantă decât cred mulți, deoarece îți crește impactul, satisfacția în muncă și perspectivele în carieră. Însă cercetările arată că este cu mai greu să descoperi dinainte la ce vei fi bun. În schimb, trebuie să testezi. De aceea, ar fi de ajutor să ai în minte mai multe cariere care ți s-ar potrivi și să le testezi treptat. Poți începe să faci asta discutând cu oamenii, începând să lucrezi la skill-urile de care ai nevoie în acel domeniu sau să cauți un internship.

Fie că ai în minte deja ce cariere ți s-ar potrivi sau cauți inspirație pe acest plan, pe Virtual RIUF găsești informațiile! La standul virtual al fiecărei universități, poți descoperi mai multe despre ce carieră și job openings îți poate aduce un anumit domeniu de studiu, ce abilități îți dezvoltă sau povești ale studenților români care studiază în afară și planurile lor de viitor.

Folosește toate aceste resurse pentru a știi mai clar în ce cariere te vezi pe viitor și pentru a știi ce să studiezi pe mai departe.

Că tot vorbim de studii, avantajul #2 pentru tine atunci când vizitezi Virtual RIUF este…

2. Îți dai seama care sunt domeniile de studiu pe care să le urmezi

Știai că 80% dintre absolvenții facultăților din România au joburi în alte domenii decât cele pentru care au studiat la facultate? Acest lucru înseamnă că patru din cinci tineri adulți, ca urmare a alegerii greșite a domeniului de studiu, trebuie să se adapteze la a face altceva decât au învățat la cursurile din facultate. Am auzit cu toții aceste povești și un lucru este sigur: nu vrem să treci și tu prin asta!

Odată ce îți dai seama ce cariere ai vrea să testezi, pasul următor este să găsești domeniile de studii care te susțin să studiezi ceea ce îți place. De aceea, te ajută să faci din timp research și să te folosești de toate sursele, pentru a vedea ce să studiezi astfel încât să ajungi acolo unde îți dorești!

Știm că presiunea de a alege cariera sau facultatea potrivită este uneori mare. De aceea, ai acces pe Virtual RIUF la o ofertă largă de programe de licență, master și doctorat din țară sau din afară. Faci turul lumii virtual și explorezi peste 7.000 de programe de studiu, pe care le poți compara ușor, pentru că toate sunt reunite într-un singur loc! Tu îți faci programul de explorat și bifezi ușor toate facultățile, la standul cărora găsești informațiile de care ai nevoie. Pe lângă programele pe care le oferă fiecare, ai acces și la resurse precum burse, condiții de admitere, tips-uri despre viața în campus și într-un loc nou. Descarci ușor toate aceste informații pe laptopul tău, pentru a răsfoi după în voie.

3. Turul lumii virtual printre oportunități de studiu

Am scris mai sus de un tur al lumii, te întrebi despre ce este vorba? Dacă vrei o pauză de la traseul obișnuit prin casă, te invităm să faci direct de pe laptopul tău înconjurul globului. Pe Virtual RIUF – ai un bilet all-inclusive pentru UK, Franța, Germania, Olanda și celelalte cele mai căutate destinații internaționale de studiu! 

Dacă îți este dor de călătorit, te plimbi ușor printre țări și culturi și găsești și opțiuni de studiu care te susțin să îți lărgești orizonturile în timpul studiilor. De exemplu, la standul celor de la CIFE, afli cum este să studiezi Studiile Europene la un program de master internațional, unde îți schimbi locațiile de studiu pe parcursul anului universitar în orașe precum Nisa, Berlin, Roma, Canterbury, Istanbul și Tunis.

Vino cu bateriile încărcate – vei avea muuulte de explorat la Virtual RIUF! Pregătește-te să îți întâlnești viitoarea facultate, domeniu de studiu sau țară care ți se potrivește. Virtual RIUF te conectează cu ceea ce ai nevoie!

4.Suport în alegerea facultății pentru tine

Toate astea sună bine, dar poate că simți și nevoia de suport profesional în alegerea facultății care ți se potrivește? Dacă te-ai gândit că ar fi de ajutor să primești sfaturi și recomandări pentru a avea mai clar în minte ce să studiezi, avem un pont pentru tine!

După ce explorezi pe Virtual RIUF ofertele de studiu din țară și din afară și după ce afli câte domenii cool de studiu există, ai acces la o echipă de consilieri educaționali care te sprijină.

Echipele EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA îți oferă sprijin, pentru a găsi țara de studiu, programul educațional și facultatea #madeforyou! Pentru a profita la maxim de ajutorul lor, explorarea pe Virtual RIUF te ajută cu siguranță să îți clarifici mai bine planurile de viitor. Ce să studiezi, ce carieră se potrivește pasiunilor tale sau ce facultăți din țară și din afară sunt cele mai căutate? Primești răspuns ușor la aceste întrebări prin discuțiile cu echipele de consilieri!

Ce mai aștepți – profită de toate aceste avantaje! Virtual RIUF îți mai oferă aceste avantaje doar până pe 8 mai! Spor la explorat!