Ce a schimbat RIUF timp de 14 ani?

Am putea răspunde simplu: oameni. Ați crede probabil că sunt cuvinte mari și că un eveniment cu universități nu poate avea un asemenea impact. RIUF – The Romanian International University Fair nu este însă orice tip de eveniment, ci este cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est, care a reunit în România, timp de 14 ani, sute de universități internaționale, recunoscute pentru calitatea programelor de studiu și pentru facilitățile pentru studenți.

În 2005 am deschis pentru prima oară porțile RIUF. Atunci, peste 7100 de tineri au făcut cunoștință cu reprezentanții universităților de top din lume, dar și din țară, și au aflat cum pot deveni studenți internaționali. Pentru că ne dorim să contribuim la dezvoltarea carierelor și a educației, ne-am asumat rolul și, cu responsabilitate, am crescut an de an evenimentul și am adus în țară cele mai interesante oferte de studiu. 14 ani mai târziu, numărul celor care au beneficiat de tot ceea ce oferă RIUF s-a ridicat la sute de mii (anual, peste 24.000 de elevi, studenți, profesori și părinți află informații legate de programele de studiu din România și din străinătate).

Broșurile educaționale și site-urile aferente sunt, desigur, o modalitate bună de a afla informații, însă experiența unei discuții directe, față în față cu profesorii sau studenții celor mai bune școli este una cu totul și cu totul diferită. Orice întrebări și nelămuriri ai îți sunt clarificate pe loc, astfel ca tu să ai la dispoziție toate detaliile pentru a face alegerea potrivită.

RIUF e doar un târg de universități? Nici pe departe. RIUF este un eveniment complet de la care pleci mult mai sigur în ceea ce privește viitorul tău. La fiecare eveniment sunt prezenți consilieri educaționali și vocaționali, care știu exact cum decurge procesul de admitere și care sunt cele mai bune metode să-ți pregătești dosarul și să fii gata pentru un eventual interviu. Rolul lor nu se limitează doar la universitățile prezente cu un stand la eveniment, ci oferă consiliere și pentru admiterea la alte facultăți. Pe lângă consilierii care se ocupă de școlile din Europa, există consilieri specializați pe admiterea în SUA!

Discutând cu tinerii care au venit la RIUF, am ajuns la concluzia că au nevoie de un imbold în dezvoltarea lor personală și profesională și că le-ar fi de folos să primească o doză de inspirație de la cei care au reușit să își atingă obiectivele. Astfel, am lansat conferința RIUF YouForum, care sub sloganul „Better you. Better youth.” reunește anual peste 120 de speakeri în cadrul sesiunilor de discuții și al atelierelor. Pe scena YouForum au urcat, între alții, Andreea Esca, Dan Negru, BRomania, George și Lorena Buhnici, Sanda Nicola, Dragoș Bucurenci, Andrei Niculae, Virgil Ianțu, Lucian Mîndruță și mulți alții. Conferința YouForum pune accent pe dezvoltarea personală și profesională, pe oportunitățile de carieră, precum și pe mecanismele prin care elevii și studenții își pot forma o rețea socială puternică, urmărind să vină în ajutorul liceenilor și studenților care încă nu știu ce program de studiu vor să urmeze sau ce carieră să aleagă mai departe. 

Nimic dintre toate cele de mai sus nu ar fi fost posibile fără o muncă de echipă alături de peste 600 de voluntari care se implică activ în tot ceea ce înseamnă evenimentul RIUF și care au devenit an de an repere pentru colegii și prietenii lor. Voluntarii RIUF sunt cei de la care a pornit sintagma #dreamteam și care îi fac pe cei care nu au mai avut niciodată activități de acest fel să-și dorească să intre în echipă. Știți doar, teamwork is the best work!

RIUF își continuă misiunea! Toamna aceasta marcăm a 25-a ediție de eveniment, la care te așteptăm cu peste 100 de universități din peste 10 țări și cu profesioniști la conferința RIUF YouForum. Înscrie-te și tu la evenimentul din București, Cluj-Napoca, Iași sau Constanța și hai să ne cunoaștem!