Cele mai bune resurse pentru a găsi cu siguranță programul de studii care ți se potrivește!

Știm, nu-i deloc ușor să îți dai seama ce domeniu pentru facultate să alegi. Această decizie trebuie cântărită bine, pentru că trebuie să alegi programul de studii potrivit astfel încât să îți dezvolți pasiunile, să ai parte de cursuri care îți plac și în plus, să fie într-un domeniu în care vrei să îți dezvolți cariera pe viitor. Phew, deja sunt atâtea la care trebuie să te gândești.

Nu-ți face griji, totul va fi mai ușor prin următoarele tips-uri și resurse pe care ți le aducem! Ai acces prin articolul nostru la cele mai folositoare tool-uri prin care să găsești din timp fix domeniul care ți se potrivește, totul pentru a avea o studenție de nota 10. Ești gata de acest maraton printre oportunități? 

Descoperi perspectivele de carieră pentru domeniile de studiu pe care le ai în minte

Cine spune că munca nu se poate îmbina cu pasiunea? Noi te sfătuim să te folosești de toate resursele și să testezi din timp ce carieră ai vrea să ai pe viitor, pentru a știi ce domeniu de studiu te va ajuta să ajungi acolo! O carieră care ți se potrivește te va ajuta să avansezi mult mai repede – pentru că vei realiza task-urile cu mult mai multă ușurință și vei accesa o stare de flow (știința a dovedit că realizezi lucrurile cu ușurință și mult mai rapid atunci când faci lucrurile care îți plac)! La nivel global, 85% dintre angajați nu sunt fericiți la locul de muncă, iar unul dintre motive este faptul că nu au job-ul care li se potrivește.

Află ce perspective de viitor îți asigură domeniul de studiu pe care vrei să îl alegi prin resursele celor de la Times Higher Education. Pentru fiecare domeniu în parte, poți afla ce tipuri de cursuri sunt studiate, ce job-uri îți deschide după absolvire diploma ta, dar și care sunt cele mai bune universități din lume pe fiecare profil. Aruncă un ochi aici! Tot pe site-ul lor, poți vedea aici un ranking al celor mai bune universități universități din lume pe fiecare profil și descoperi mai multe despre fiecare instituție în parte.

Te-ar ajuta să ai parte de îndrumarea unui consilier, pentru a descoperi ce carieră ți se potrivește? Apelează oricând la echipa Opțiuni de Carieră, care te vor sprijini să te descoperi mai bine și să faci astfel un pas sigur atunci când îți alegi facultatea! 

Un alt tool de ajutor este learnhowtobecome.org, site pe care vei găsi multe informații de ajutor pentru a vedea pașii pe care îi presupun cariera ta de vis, abilități de care ai nevoie sau tips&tricks pentru a crește în domeniul respectiv.

Studiază acolo unde visezi – cum găsești programe de studiu din lumea întreagă

Dacă ai vrut mereu să vezi cum este viața de student internațional, îți place să cunoști oameni și culturi de peste tot sau ai o pasiune pentru călătorit, este clar: studiul în afară ți se potrivește la fix! Ți-am adus mai multe resurse care te ajută să găsești programe educaționale din toată lumea, dă start la explorat!

  • EDMUNDO îți aduce informații despre 25444 de programe, pe care le poți explora după țară, universitate sau domeniu. Pro tip: Beneficiezi de la echipa EDMUNDO de consultanță gratuită pentru a aplica la acestea!
  • TopUniversities îți oferă un quiz online interactiv, pentru a te ajuta să găsești mai ușor facultatea și programul care ți se potrivește, bazate pe unde ți-ar plăcea să studiezi și lucrurile care contează pentru tine atunci când îți alegi studiile;
  • Study Portals îți oferă un test gratuit pentru a vedea ce program de studii se potrivește personalității tale. În mai puțin de 5 minute, poți descoperi noi lucruri despre tine și apoi explora platforma lor pentru a găsi opțiuni din toată lumea de licență sau master care ți se potrivesc;
  • Visezi să aplici la o universitate de prestigiu, precum Oxford, Cambridge sau UCL? Primești sprijin pentru a realiza o aplicație de top de la echipa UNIVERSALIO.

Programe de studiu din România, de la A la Z

Pe site-ul Opțiuni.ro, exploreazi întreaga ofertă a universităţilor din România şi găseşti programul din țară care este potrivit pentru tine la nivel de licență dar și pentru master. Toată experiența este personalizată – odată ce intri pe site, vei putea alege domeniile de studii care te interesează și orașele în care ți-ar plăcea să studiezi. Apoi, vei primi recomandări specifice de universități și programe, plus informații de ajutor precum taxa anuală de studii, numărul de candidați pe loc, locuri disponibile sau ultima medie de admitere. Ce mai aștepți? Mergi și testează!

Sperăm că aceste resurse te vor ajuta să descoperi din timp ce vrei să studiezi și să plănuiești pentru facultatea pe care ți-o dorești! Mult spor și îți tinem pumnii pentru o studenție de neuitat.