Cele mai hot domenii sunt la cel mai cool eveniment! Descoperă domeniile pe care le găsești la ediția de primăvară RIUF!

Hei! Ești și tu ca noi? Nu știi dacă ți se potrivește mai bine o cariera în marketing pentru domeniul medical, psihologie pentru business sau artă în comunicare? Doar noi am vrea să alegem atâtea domenii în care să ne dezvoltăm??

Sau poate ești deja decis de mult timp pe drumul tău! Super tare, dar noi îți mai vindem un pont – ai aflat de noile sub-domenii ale industriilor deja prea cunoscute? Noi ți-am adus noile tendințe și te invităm să te inspiri, fie că știi deja spre ce cariere te îndrepți sau nu!

Medicina, cu twist pe Bio-inginerie!

Bioingineria este o disciplină care aplică principiile inginerești de și analiza sistemelor biologice și tehnologiilor biomedicale. Exemple de cercetări în domeniul bioingineriei includ bacteriile proiectate pentru a produce substanțe chimice, noua tehnologie imagistică medicală, dispozitive portabile de diagnostic a bolilor și organe proiectate pentru țesuturi.

Studenții în bioinginerie sunt instruiți în fundamentele atât ale biologiei, cât și ale ingineriei, care pot include elemente de inginerie electrică și mecanică, informatică, știința materialelor, chimie și biologie. Această sub-categorie permite studenților și facultăților să se specializeze în domeniile lor de interes și să colaboreze pe scară largă cu cercetătorii din domeniile aliate.

Marketing, cu twist pe Visual Languages și Branding

Comunicarea și marketingul au avut mereu ca zonă principală și partea vizuală. Este era social media, în care oamenii și afacerile sunt așteptați să prezinte o imagine perfectă și în care totul se mișcă pe repede-înainte. Asta aduce un consum și mai mare de conținut vizual. Dar hei, oamenii chiar înțeleg mai bine atunci când sunt și poze!

Brandingul este o zonă care crește și ea, odată cu nevoia miciilor afaceri de a lucra la imaginea și valorile pe care le prezintă. Să nu mai spunem de nivelul individual (Personal Branding, anyone?).

Lumea este pe val când vine vorba de a comunica vizual, gândește-te la asta când dai double-tap următoarea dată.

Artă și design, cu twist pe UI & UX!

User Interface și User Experience sunt două topicuri cunoscute în lumea informaticii în special în ultimii ani, datorită boom-ului aplicațiilor mobile și cererii pentru acest mediu. Deși este o sferă în care informatica este cuvânt cheie, nu este neapărat să știi să codezi pentru a avea aceasta carieră (dar, desigur, poate ajuta!). Mulți absolvenți din domeniul artelor merg către această zonă, unde este nevoie de simțul lor estetic și de cunoștinte de design pentru a construi aplicații care să atragă utilizatorii.

Business, cu twist pe antreprenoriat!

A fi antreprenor care, prin risc și inițiativă, încearcă să obțină profituri, este o lecție de curaj, dar mai ales de calcularea inteligentă a oportunităților. Această sferă a afacerilor locale devine mai populară odată cu dorința oamenilor de a susține afaceri și produse locale,  economia propriei țări și să aibă un cuvânt de spus împotriva corporațiilor. Antreprenoriatul este o călătorie unică în lumea de business, în care afacerea generează noi produse și servicii. Dacă ai idei de afacere pentru o lume mai bună, go for it – omenirea are nevoie de mai mulți antreprenori!

Inginerie, cu twist pe nano-robotică!

Nanotehnologia reprezintă știința, ingineria și tehnologia realizate la nano-scală, care este de aproximativ 1 până la 100 nanometri. În esență, manipulează și controlează materialele la nivel atomic și molecular. Pentru perspectivă, iată cum vizualizăm un nanometru: O foaie de hârtie are aproximativ 100.000 nanometri grosime. Avansăm tehnologic spre soluții din ce în ce mai inteligente, portabile și ușor de folosit, așa că nevoia pieselor sau a roboților nano devine realitate. Tu ce crezi, vom avea curând nano-roboti să ajute celulele din corpul nostru?

Multe alte domenii noi te așteaptă să le descoperi! Vrei și tu să studiezi pentru un domeniu de top? Vino la RIUF și vezi ce programele universităților, discută cu reprezentanții lor pentru a vedea ce ți se potrivește și dă startul carierei tale cu un program de studii de viitor!

Hai la RIUF să explorăm împreună cele mai inovative cariere și oportunități pentru tine!