De ce să alegi o tabără de vară. Dezvoltare personală&fun

Poate ai mai mers în tabără când erai în clasele primare și te gândești că nu vrei să mai ai de-a face cu astfel de activități. Ei bine, o tabără de vară pentru liceeni este total diferită, fiind o experiență completă care implică atât module, conferințe și dezbateri cu teme de actualitate, cât și activități afară, de networking și suficiente ore libere pentru program de distracție.

Dacă la școală înveți după o programă standardizată, în tabăra de vară lucrurile stau puțin diferit. Temele le cunoști de cele mai multe ori înainte, deci poți alege tabăra care întrunește cele mai multe dintre așteptările tale. Taberele de vară sunt de obicei nișate, pe domenii de interes, deci dacă ești pasionat de IT cu siguranță poți găsi una care să aibă activități pe programare, dacă visezi să fii reporter sau să lucrezi în industria creativă poți alege una care să te ajute să-ți șelfuiești competențele de public speaking și debate sau dacă te pasionează business-ul pe piață există tabere pentru viitori antreprenori.

De asemenea, la multe dintre taberele de vară sunt invitați speakeri recunoscuți în domeniile vizate sau experți de la care să afli care sunt ultimele tendințe, cum a fost drumul lor către succes și, de ce nu, cum poți găsi un loc de muncă exact în aria care te interesează.

Dacă vrei să ai parte de experiențe multiculturale, atunci o tabără internațională va fi cea mai potrivită alegere. De ce? Pentru că acestea sunt organizate de școli de prestigiu care se promovează în multe țări și care oferă programe diverse și aplicate pentru cetățenii străini. Acolo poți afla care sunt schimbările ce au loc în alte țări în industria de care ești pasionat și totodată care sunt standardele pe care trebuie să le atingi la procesul de admitere în cazul în care vrei să fii student la o universitate internațională.

Într-o tabără organizată pentru liceeni chiar de universități și facultăți vei sta chiar în campus și vei cunoaște deci, viața la căminele studențești. Astfel, vei ști exact care sunt punctele forte și care sunt punctele slabe ale căminului, ce dotări sunt și dacă te poți acomoda în acel mediu.

În plus, pe lângă toate experiențele inedite de care vei avea parte, participarea la taberele de vară îți aduce un avantaj în CV. Un CV cât mai bogat în experiențe non-formale va fi remarcat la orice concurs sau stagiu de admitere prin care vei trece.

Fă-ți bagajele și du-te în tabără! Înveți lucruri noi, lucrezi pe proiecte inedite și cunoști oameni remarcabili, care te vor inspira în cariera ta!