Masterat în străinătate: know how internațional, acces la companii de prestigiu și programe de mentorat

Completarea studiilor de licență cu un masterat este un pas la care cu siguranță te gândești deja. Fie că ai studiat în România, fie că vei termina o licență în străinătate, alegerea unui masterat într-o țară străină îți poate aduce un plus de experiență în bunele practici internaționale și îți poate deschide perspective în domeniul pe care vrei să te specializezi.

Potrivit unui top Times Higher Education, între cele mai căutate destinații pentru studii se numără Marea Britanie, Germania, Franța, Austria, Olanda și Spania. În octombrie, la RIUF vei găsi peste 110 universități, din 10 țări, inclusiv din cele menționate anterior!

Opțiuni diverse, cu impact pe piața muncii

În Marea Britanie, la Anglia Ruskin University vei putea alege din peste o sută de programe de masterat în domenii precum mediu, artă și design, construcții, business, IT și inginerie, limbi străine, media, drept și criminologie, medicină, muzică și psihologie. Anglia Ruskin University are, între oferte, masterate organizate în concordanță cu piața muncii, între care și International Social Welfare and Social Policy, Human Resource Management, Cyber Security  și Digital Economy. Universitatea are și un program de mentorat pentru studenți și programe de dezvoltare a carierei în parteneriat cu companii.

Tot în Marea Britanie, la University of Birmingham, poți urma programe de masterat dezvoltate în concordanță cu mersul societății precum Africa and Development, Cancer Sciences, Child Protection Studies, Character Education, Education – School Improvement, Dyslexia – Language and Literacies, Global Energy Technologies and Systems, Inclusion and Special Educational Needs, International Accounting and Finance sau Nuclear Decommissioning and Waste Management.

În Olanda, la Maastricht University, programele de masterat durează între unu și trei ani, în funcție de domeniu, atât cu prezență full-time, cât și part-time. Între cele mai interesante masterate se numără Advanced Master in Intellectual Property Law and Knowledge Management, European Public Affairs, Economics and Strategy in Emerging Markets, Global Health, Media Studies: Digital Cultures și Work, Health and Career. Universitatea găzduiește anual peste 1.000 de studenți internaționali și are peste 400 de parteneriate internaționale pentru a pregăti studenții pentru piața muncii, deci vei putea face schimb de experiențe cu tineri din diverse țări și îți vei putea dezvolta agenda profesională. 

În Germania, la Hof University vei găsi programe axate pe business și domeniile tehnice, între care amintim programele de General Management, Operațional Excellence și Software Engineering for Industrial Application. În general programele sunt împărțite în două semestre de teorie și două de practică. Universitatea dispune de mai multe laboratoare dotate modern și publică constant informații despre internship-urile disponibile pentru studenți în companiile din regiune.

Dacă ești pasionat de arhitectură și construcții, poți alege ca destinație de masterat Spania, la University of Navarra unde vei găsi programe dedicate acestor domenii, atât axate pe desen, cât și pe gestionarea clădirilor și realizarea proiectelor arhitecturale. Universitatea oferă și programe pentru alte domenii precum comunicare, mass-media sau politici organizaționale.

Hai la RIUF ca să cunoști îndeaproape universitățile străine și să discuți direct cu reprezentanții lor despre beneficiile pe care le oferă masteranzilor. În plus, în cadrul evenimentului vei putea discuta și cu reprezentanții FINS, instituție care te poate ajuta cu finanțarea studiilor de masterat până la 18.000 de euro. Banii pot fi folosiți atât pentru cheltuielile cu taxa de școlarizare, cât și pentru alte nevoi precum cărți, laptop sau cheltuieli lunare. Creditul îl vei rambursa după ce îți găsești locul de muncă potrivit!

Ne vedem la RIUF! Completează formularul de înscriere AICI!