Motivele care plasează Marea Britanie ca destinația educațională #1 – Descoperă dacă este pentru tine la Virtual RIUF!

Marea Britanie este destinația #1 pentru tinerii români care aleg să urmeze studiile superioare în străinătate. În 2018, UK avea 8,992 de studenți români, România fiind în topuri după numărul de studenți europeni care se regăsesc în campusurile britanice.

Care sunt motivele pentru care Marea Britanie atrage anual atâția studenți din țara noastră și din toată lumea? În articolul nostru, îți aducem o parte din avantajele de care te poți bucura , astfel încât să îți dai și tu seama dacă studiul pe tărâm britanic ți se potrivește! 

1. Educație de înaltă calitate

Marea Britanie are mai mult de 395 de universități și colegii, care oferă peste 50.000 de cursuri, potrivit datelor UCAS. 14% din cele mai citate documente de cercetare din lume provin din UK! Universitățile din Marea Britanie sunt printre cele mai bune din lume și se situează constant în clasamentele mondiale. 18 din top 100 universități la nivel mondial sunt britanice, potrivit topului QS World University Rankings. Printre ele se găsește pe locul 49 University of Bristol, una dintre cele mai renumite universități din Marea Britanie și datorită tradiției sale în sfera cercetării. Aceasta oferă peste 200 de specializări într-o varietate de domenii, structurate în cadrul a șase facultăți: Arte, Științe, Inginerie, Științe Biomedicale, Științe Sociale și Drept, și Științe Medicale.

Dacă ai vrut mereu să descoperi ce îți poate oferi o universitate de top, poți găsi acum toate informațiile despre University of Bristol pe platforma Virtual R/IUF, la standul ei virtual! Descoperă toate avantajele de care te poți bucura dacă studiezi la această instituție!

2. Boost pentru carieră

Calitatea universităților din Marea Britanie înseamnă că diploma ta va fi recunoscută și apreciată de angajatorii din întreaga lume, ceea ce îți va oferi un avantaj real față de ceilalți candidați. Ai în față un viitor strălucit – Consiliul Britanic estimează că 38% dintre laureații Nobel care au studiat peste hotare au făcut asta în Marea Britanie. 

În plus, experiența ta de studiu într-o țară nouă va cântări diferit în CV, alături de o stăpânire mult mai bună a limbii engleze! Dotările și programele educaționale de top la care ai acces în Marea Britanie înseamnă și o expunere cât mai reală pentru domeniul în care te pregătești și că vei învăța având acces la cele mai bune resurse educaționale. Astfel, vei căpăta mult mai ușor skill-uri de ajutor pentru viitoarea ta carieră!

Un alt avantaj pentru parcursul tău este că modelul educațional britanic include în general și un placement year, un an în care lucrezi sau faci practica la o companie, în timpul studiilor. 

Universitățile din Marea Britanie au un punctaj ridicat în ceea ce privește gradul de angajare a absolvenților, conform QS Graduate Employability Rankings 2016. Scorul de angajabilitate prezintă procentul de absolvenți ai universității care lucrează, la un an după obținerea diplomei. 

3. Satisfacția studenților

Marea Britanie se mândrește cu una dintre cele mai mari rate de satisfacție a studenților. Peste 90% dintre cei 2,32 milioane de studenți care au studiat Marea Britanie declară că sunt încântați de experiența lor. Campusurile de ultimă generație, cursurile interactive și activitățile extracurriculare sunt o parte dintre avantajele care asigură o experiență de studiu complexă și memorabilă.

Printre universitățile recunoscute pentru satisfacția studenților săi se numără și Coventry University,  care a fost numită pentru al treilea an consecutiv „University of the Year” în The Times și Sunday Times Good University Guide 2016. 87% dintre studenții de la Coventry University au declarat că sunt mulțumiți de experiența lor educațională.

Acum, poți afla ușor mai multe despre beneficiile pe care Coventry University le aduce studenților săi. Pe platforma Virtual RIUF, găsești totul despre această instituție!

4. Orașe universitare cu studenți din toată lumea

Regatul Unit are universități în aproape fiecare oraș. Asta înseamnă că oriunde te-ai duce, găsești grupuri de persoane de vârsta ta. Astfel, te vei integra mult mai ușor și vei găsi cu siguranță și comunități de studenți români la multe universități! 

Integrarea în grupurile de studenți este primul pas pentru a-ți face prieteni pe viață de pe tot globul, unul dintre cele mai apreciate aspecte ale studiului în străinătate! Marea Britanie este a doua cea mai populară destinație de studiu din lume, după SUA. Numărul total de studenți internaționali în Marea Britanie a fost de 485.645, pentru anul universitar 2018/2019. Așadar, îți va fi foarte ușor să descoperi noi oameni și culturi, pentru că la facultatea și cursurile tale vei avea colegi din toată lumea!

5. Un nou stil de viață

De la mediul urban plin de viață din Londra până la străzile istorice din Edinburgh, studenții sunt atrași de diversitatea traiului din Regatul Unit. Țara s-a clasat pe locul doi pentru accesul la predarea de calitate superioară, potrivit datelor oferite de educations.ro. Clasată pe locul patru în lume pentru cultura și stilul său de viață, ai multe de făcut în Marea Britanie și în afara cursurilor. Posibilitatea de a îmbina un nou lifestyle într-un oraș dinamic cu educația de calitate este unul dintre cele mai importante motive pentru care studenții aleg să urmeze studiile aici.

După ce ai citit toate aceste motive, te gândești că ar fi util să existe un loc unde să poți explora ușor universitățile din Marea Britanie și descoperi mai multe despre studiul în UK? Ce bine că ți-am citit gândurile! Pe Virtual RIUF, găsești reprezentate într-un singur loc 33 de universități britanice, pentru a putea compara ușor printre avantajele pe care fiecare ți le poate oferi. Astfel, îți va fi mult mai ușor să îți dai seama ce domeniu de studiu, oraș sau universitate de acolo este made for you! 

Pe platformă, vei putea naviga evenimentul virtual și găsi fiecare instituție la stand-ul său virtual. Aici, ai acces direct la toate informațiile, precum bursele de care poți beneficia, testimonialele studenților sau lista cursurilor. Vei putea selecta exact informațiile de care ai nevoie și le transferi în swag bag, de unde le descarci direct pe laptop! Însă hurry up – beneficiezi de toate aceste beneficii doar până pe 8 mai!

Dacă ai nevoie de mai mult ajutor pentru a găsi opțiunea de studiu din Marea Britanie care ți se potrivește sau dacă vrei să știi ce schimbări va aduce Brexit-ul pe plan educațional, îți punem la dispoziție și echipa noastră de consilieri experți pe studiul în străinătate! Discută cu echipa EDMUNDO și UNIVERSALIO despre cum poți face posibil în orice context visul tău de a studia în UK și primești de la ei ajutor pentru a aplica cu succes acolo!