Nu știi sigur dacă vrei să mergi la studii în afara? – 12+ universități și instituții educaționale din România te așteaptă la Virtual RIUF!

Știm, studiul în afară sună bine. Un mediu nou și o țară diferită, cu o cultură altfel. Dar cine spune că noile experiențe se rezumă doar la a pleca la studiu în străinătate? Credem că nu contează atât de mult locul cât contează dorinta ta de a afla lucruri noi și te a te dezvolta! 

PS: La fel de importante pentru un parcurs academic de succes sunt și atitudinea pozitivă și entuziasmul de a crea noi experiențe! Ia spune, tu cum îți imaginezi viața de student?

12+ universități și instituții educaționale din România vin pe 8-9 aprilie, la Virtual RIUF, să te ajute să îți dai seama ce se potrivește cel mai bine cu planurile tale! 

Știai că experiența Virtual RIUF este una interactivă, similară jocurilor de simulare a realității, ca SIMS? Te vei plimba în eveniment și vei putea vizita standurile universităților pe care le alegi. Poți descărca direct în contul tău informațiile de care ai nevoie și, daca-ți dorești, poți vorbi pe chat sau pe video call cu reprezentanții celor peste 100 de instituții educaționale. În plus, ai webinarii live despre cele mai căutate programe de studiu (licență, masterat, doctorat), informații despre studiul în UK și alte 9 tari și orientare în carieră. De aceea, este super important să îți rezervi locul din timp și să te asiguri că vii în online pe 8-9 aprilie!

Care sunt instituțiile de învățământ superior din România pe care le vei putea întâlni la Virtual RIUF din aprilie? Hai să descoperi o parte dintre ele în articolul nostru și să plănuiești din timp care ți s-ar potrivi mai bine!

  • Universitatea din București

Universitatea București este prima instituţie românească existentă în top 600 mondial și oferă: 93 de programe de licenţă, 208 programe de masterat, 21 de programe de doctorat, programe de reconversie profesională şi de perfecţionare. În cadrul Universităţii din Bucureşti funcţionează programe de studii organizate în colaborare cu universităţi prestigioase din străinătate. Absolvenţii acestor programe pot primi diplome din partea Universităţii din Bucureşti şi a universităţii partenere.

În plus, găsești unul din cele mai importante centre de cercetare ştiinţifică din ţară. În cadrul Universităţii funcţionează peste 50 de institute, departamente şi centre de cercetare, cele mai multe dintre ele lucrând în colaborare cu centre ştiinţifice similare din străinătate. 

  • Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu 

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” este principala instituţie universitară de stat dedicată formării specialiştilor în domeniul arhitecturii şi urbanismului. Ea este totodată şi cea mai veche instituţie de acest fel din România, fiind continuatoarea formelor succesive de învăţământ de arhitectură iniţiate în 1892 prin Şcoala de arhitectură înfiinţată de Societatea Arhitecţilor Români.

Facultatea de Arhitectură este singura instituţie de învăţământ superior de arhitectură din România certificată RIBA (Royal Institute of British Architects), făcând astfel parte, încă din anul 1998, dintr-un grup select de 87 universități din 33 de țări din întreaga lume.

  • Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti 

Facultatea de Medicină Veterinară face parte din grupul facultăţilor care au aderat la Asociaţia Facultăților de Medicină Veterinară din Europa (EAEVE), organismul european care trasează standardele de calitate ale învățământului medical veterinar. În ultimii ani, strategia de dezvoltare a facultății a avut ca obiectiv central consolidarea și dezvoltarea patrimonială în vederea creșterii vizibilității naționale și internaționale a facultății. Prestigioasa recunoaștere, care situează Facultatea de Medicină Veterinară din București alături de alte numai 29 de facultăți de profil din Europa (din totalul de 96), este obiectivul căruia i-au fost consacrați ultimii zece ani ai strategiei de dezvoltare a facultății.

BTW, dacă vrei să studiezi în țară și în același timp să câștigi o experiență internațională, la Virtual RIUF găsești două din cele mai inovative și moderne facultăți din țară! Citește aici câteva informații despre EA – The Entrepreneurship Academy și Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și programele lor cu deschidere globală!

EA – The Entrepreneurship Academy este singura facultate de antreprenoriat din Europa de Sud Est. Scopul principal al facultății este învățarea practică, prin aplicarea cunoștințelor direct în propriul business, administrat și dezvoltat de studenții-antreprenori.

Pe lângă obiectivele individuale de învățare (academice), studenții au și obiective financiare și de dezvoltare pe care și le setează în echipă, în sesiunile de team coaching.

Astfel, cei 4 ani de studiu sunt structurați pe două direcții: partea standard a unui program de licenţă în administrarea afacerilor care cuprinde cursuri de Economie, Finanțe, Contabilitate, Management, Strategie, Marketing, Vânzări, predate de către antreprenori, specialişti şi oameni de afaceri și partea aplicată, unde teoria este pusă în practică efectiv, prin crearea de business-uri reale. Studenții The Entrepreneurship Academy (EA) primesc la finalizarea programului de licență diploma și titlul de Bachelor of Business Administration, cu specializarea în Antreprenoriat. Diploma va fi emisă de către Team Academy Netherlands (Stichting Schoolvision), acreditata în Olanda și recunoscută internațional. 

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este singurul program de licență din România cu specializarea în asistență medicală, care îmbină experiența internațională și practică, în cele mai moderne spitale din România. La finalul celor 3 ani de facultate, studenții obțin o diplomă acreditată internațional, oferită de Coventry University, de Asistent Medical Generalist și un job garantat la Rețeaua REGINA MARIA, unul dintre cei mai mari operatori medicali din România.

Academia Europeană de Asistenți Medicali este fondată de către Grupul EDUCATIVA, Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA și Coventry University și OAMMR (Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România), urmând modelul educațional britanic. Sediul facultății este la Spitalul Ponderas din București, centru de excelență și tehnică medicală de top.

Continuăm cu lista instituțiilor din România! Oportunitățile pentru tine nu se opresc aici, continuă să citești!

  • Universitatea Româno-Americană 

Universitatea Româno–Americană, fondată în anul 1991, promovează în România principiile de învăţământ superior din Statele Unite ale Americii. Prin urmărirea misiunii şi a obiectivelor sale strategice, Universitatea a reuşit să îşi dezvolte şi consolideze reputaţia mediului educaţional la nivel internaţional. Universitatea oferă 11 programe de licenţă şi 23 de programe de masterat în Afaceri, Finanţe – Bănci, Management, Marketing, Informatică, Drept, Turism.

  • American Hotel Academy

American Hotel Academy este prima școală internațională de management hotelier din țară, fondată în 2007 la Brașov. Scopul principal al școlii este de a oferi educație și instruire în ospitalitate studenților români și internaționali interesați să urmeze cariere globale.

Elevii învață în prezent de la peste 30 de lectori naționali și internaționali, toți profesioniștii experimentați sau profesori masteranzi și doctoranzi. Studenții beneficiază și de plasamente în industrie, în Statele Unite și Europa. Rezultatul final pe care instituția îl urmărește este un grup global de absolvenți care vor deveni viitorii lideri corporativi și antreprenori, care vor extinde și reinventa și mai mult industria ospitalității.

Ai nevoie de susținere în procesul de a găsi ce opțiune de studiu ți se potrivește? Aceste instituții îți vor oferi prin consilierii lor tot suportul pentru a găsi programul de studiu pentru tine și aplica la el cu ușurință!

  • EDMUNDO

EDMUNDO este serviciul Grupului EDUCATIVA care oferă tinerilor români informații, consiliere și asistență pentru admiterea la instituții de învățământ superior din Europa, SUA și Canada. În activitatea lor, se bazează pe cunoștințele despre sistemele educaționale internaționale, o largă rețea de contacte cu universități străine, conexiunile cu tineri români studenți și absolvenți de studii internaționale și experiența în implementarea a numeroase proiecte pentru tineri.

  • FINS – Finanțare pentru studii

FINS rezolvă problema lipsei de surse de finanțare pentru tinerii români care vor să plece la studii în străinătate. Creditele de studiu dezvoltate de FINS răspund nevoilor specifice pentru studenții care merg la universități internaționale: cheltuieli de masă & casă, avansuri chirii, bilete de avioane, costuri de școlarizare – acolo unde nu sunt acoperite din alte surse. 

FINS oferă soluții financiare atât pentru studenții care vor un credit de studiu pentru licența în afară, cât și pentru cei care vor să obțină acest credit pentru studiile de master.

  • UNIVERSALIO 

UNIVERSALIO este serviciul de consiliere educațională care ajută tinerii să studieze oriunde în lume. Echipa lor este alături de tine pe parcursul întregului proces de aplicare și te va ajuta să construiești cele mai bune aplicații posibile pentru orice program de licență sau master la care dorești să aplici și arăta calea spre programele de finanțare la care poți avea acces.

În ultimii 6 ani, UNIVERSALIO a lucrat cu peste 1.000 de liceeni și studenți și susținut în procesul de admitere pentru universități de top din țări precum Regatul Unit, Țările de Jos, Franța, Danemarca, Germania, Canada, Suedia și Emiratele Arabe Unite.


Urmărește-ne pentru mai multe vești despre instituțiile care vor veni la Virtual RIUF și toate suprizele pe care ți le pregătim la eveniment! Înscrie-te aici și prinde acum cea mai bună oportunitate pentru viitorul tău! Ne vedem pe platformă, pe 8-9 aprilie!