Retrospectiv: a 25-a ediție RIUF, cu peste 20.000 de tineri energici și hotărâți să aibă o carieră de succes

RIUF-The Romanian International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est a ajuns în octombrie 2019 în București, Cluj-Napoca, Iași și Constanța! Reprezentanții celor peste 120 de universități din 13 țări au discutat cu 20.000 de persoane care au trecut pragul pentru a găsi programul de licență, masterat sau doctorat potrivit.

RIUF oferă o experiență completă, de aceea cei care au ajuns la eveniment au putut discuta și cu echipele de consilieri educaționali care au explicat în detaliu procesul de admitere în străinătate și alte detalii pe care un viitor student este bine să le cunoască – de la costurile de școlarizare și de trai până la burse, facilitățile campusului și chiar eventualele oportunități pe piața muncii.

La București a fost prezent în cadrul evenimentului și ambasadorul Franței în România, Excelența Sa doamna Michèle Ramis care a discutat cu cei prezenți în prima zi de RIUF despre ce înseamnă sistemul de învățământ din Franța și programele de licență sau masterat puse la dispoziția tinerilor români de către instituțiile de învățământ franceze. 

În trei dintre cele patru ediții au avut loc pe lângă prezentările și workshop-urile interactive ale universităților și conferințele RIUF YouForum, dedicate în întregime dezvoltării personale a liceenilor sau a studenților. În București, Cluj-Napoca și Iași discuțiile s-au axat pe dezvoltarea competențelor în era digitală, importanța inteligenței emoționale, învățarea pe tot parcursul vieții prin experiențe sau branding personal, iar în cadrul atelierelor practice tinerii au învățat cum să acorde primul ajutor, cum să-și gestioneze timpul, cum să se prezinte la un interviu de angajare sau cum să stăpânească arta vorbitului în public.

Ne-am bucurat să avem alături de noi pe scena RIUF YouForum peste 60 de speakeri, între care și Dana Rogoz, Dana Războiu, Sore, Sebastian Coțofană, Anca Serea, Valentin Butnaru, Cosmin Stan, Alina Vîlcu, Mircea Bravo și Bobo Burlăcianu. 

Cei care nu au putut participa la niciuna dintre edițiile celui mai mare eveniment educațional au putut urmări noutățile din eveniment live, pe canalele de Facebook și YouTube. LiveSession pe Facebook din cadrul evenimentului de la București au fost moderate de Cezara Scutari, reporter DIGI24.

A 25-a ediție de RIUF nu ar fi fost posibilă fără sprijinul  a peste 300 voluntari care au contribuit la succesul evenimentului! RIUF va reveni cu o nouă ediție în luna martie, așadar rămâneți cu ochii pe noi!