RIUF YouForum București: jurnaliști, actori, DJ și manageri vin să te ajute să-ți dai seama ce carieră să urmezi

La conferința RIUF YouForum nu mergi doar să asculți, ci și să interacționezi cu speakerii, să pui întrebări, să-ți notezi tehnici-cheie la ateliere și să rămâi cu o imagine mai clară a ceea ce vrei să faci. Alegerea facultății și mai apoi a carierei trebuie să fie dictată de mai multe elemente, între care se regăsesc mai ales pasiunile și calitățile tale.

Știi vorba aceea: “dacă îți place, nu vei simți că muncești nicio zi din viața ta”! Nu este un clișeu, ci mai degrabă un gând pe care e bine să-l porți aproape de tine când îți plănuiești cariera.

RIUF YouForum București înseamnă două zile în care asculți și discuți despre povești de carieră, must do-uri, dar și lucruri de evitat în parcursul tău. Pe 23 și 24 martie, la Sala Palatului, te așteaptă cinci sesiuni de discuții cu teme diferite și șase ateliere practice în care vei acumula noi cunoștințe care să te ajute în admiterea la facultate și mai apoi, în obținerea unui job.

SESIUNI DE DISCUȚII

 • ,,Învață din experiențe. Turn ON the FUN!” este sesiunea la care vei afla cât de mult contează să știi să te autoevaluezi după ce participi la diverse activități formale, non-formale și chiar informale. Pe scenă vor fi Laura Constantin, owner Henna Journey și Alex Dona, ambasador Hospice Casa Speranței (ex-managing partner Times New Roman)
 • La ,,Learn to fail, don’t fail to learn” înveți că orice eșec este de fapt un pas înainte și că setarea cât mai corectă a obiectivelor te poate feri de experiențe negative. Regizorul Stere Gulea, actorul Mihai Călin și fotojurnalistul Octav Ganea îți vor povesti experiențele lor!
 • ,,Next move: ce faci după ce intri la facultate” este sesiunea de discuții special gândită să te ajute să vezi că admiterea este doar un pas din dezvoltarea ta. Pentru a ajunge la succes, trebuie să te gândești mereu la următoarele etape. Între alții, DJ-ul Virgin Radio Andrei Niculae va fi acolo să îți arate cum!
 • TU poți schimba comunități, de aceea am pregătit pentru tine sesiunea ,,Voluntariatul: calea spre a better you(th)”, unde vei afla de la Lucian Mîndruță și de la fundraiserul Veronica Soare ce impact putem avea fiecare dintre noi în societate.
 • La ,,Re-imagine school” dezbatem cum trebuie văzuți de fapt anii de școală ca ei să fie cea mai frumoasă experiență. Te vor ajuta să înțelegi actrița Alina Grigore și europarlamentarul Siegfried Mureșan.

ATELIERE

Știm că îți plac atelierele practice și că vrei să afli informații actualizate, așadar poți participa la:

 • ,,În echilibru | Cum și când să spui nu” este atelierul unde CEO-ul Amalia Năstase îți va spune cât de important este să îți cunoști punctele forte și avantajele pe care tu le aduci într-un anumit mediu și cum să spui nu atunci când situația o impune.
 • La ,,Talk like a pro! Atelier de public speaking” vei învăța că susținerea unui discurs bun nu este misiune imposibilă, de la Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis
 • Pentru că dosarul de admitere trebuie să conțină și un CV, la atelierul  ,,SUPERPOWERS. Cum să scrii un CV de 10”, Adrian Sion, HR Manager te va învăța ce înseamnă un CV bun în 2019
 • Știm că petreci timp online, deci la ,,Atelier de social media. Pagina de Facebook, carte de vizită” înveți de la Medeea Piron, membru în echipa de comunicare a Ambasadei Suediei, ce și cum trebuie să postăm pe rețelele sociale
 • Ca să nu rămâi fără bani în portofel, Stelian Muscalu, jurnalist Digi24 te va învăța la atelierul ,,Educație financiară. Cum ne gestionăm banii” cum să reușești să faci tot ceea ce îți place și în acelaști timp să-ți achiți toate cheltuielile
 • Pentru că experiența din străinătate e mai bine povestită de cineva care a trecut prin ea, la ,,Adventures of a Romanian scientist in the USA”, Claudiu Stan, Assistant Professor la  Department of Physics at Rutgers University Newark îți va povesti cum a fost experiența sa în Statele Unite ale Americii.

Ei bine, mai fă un pas pentru dezvoltarea ta personală și profesională și hai la RIUF YouForum! Nu uita să te înscrii, formularele sunt disponibile AICI.