Time management. Cum să te organizezi ca să rezolvi to do list-ul și să ai timp și pentru fun

Știm că de multe ori ți se pare că ai atâtea de făcut încât nu vei termina niciodată. Ei bine, pentru că mai avem doar un pas mare și intrăm în anul 2019, îți dăm câteva ponturi despre time management. Organizarea eficientă nu e doar un concept, ci chiar te poate ajuta să ai mai mult timp pentru tine. Asta ne dorim toți, nu?

📋 Fă-ți un planning și respectă-l

Cu siguranță ai în minte un deadline până la care trebuie să rezolvi ceva și cu siguranță știi cam când ai avea nevoie să termini o temă, un proiect sau o activitate dacă vorbim de ceva pe termen lung, așadar de ce să nu le scrii pe toate undeva? Pe coli mai mari de hârtie gândește-ți un planning lunar în care să treci atât orele de învățat, proiectele și activitățile extrașcolare, cât și timpul tău pentru distracție și relaxare.

Nu amâna la nesfârșit

De multe ori credem că ne putem descurca la fel de bine chiar dacă lăsăm pe ultima sută de metri un task. Well, de multe ori se vede că am improvizat! Lasă-ți timp, mai ales pentru lucrurile foarte importante, de care poate depinde următorul pas în cariera ta, cum ar fi pregătirea unui CV sau a unei scrisori de motivație. Mai bine te responsabilizezi în avans decât să ratezi o oportunitate!

💡 Fă-ți ordine în camera în care lucrezi sau înveți

Dacă îți împarți timpul nu înseamnă că ai rezolvat toate problemele. Productivitatea joacă un rol foarte important, de aceea este bine ca spațiul în care te desfășori să fie cât mai organizat. Lasă-ți la îndemână lucrurile de ai nevoie frecvent, iar celelalte așează-le în rafturi sau cutii. Spațiul va arăta mai aerisit și tu vei avea mai mult loc să te desfășori.

👀 Nu uita să te uiți înapoi

Bilanțul este o parte importantă în time management! După o lună în care ai respectat planningul, analizează cât de multe lucruri ai reușit! Asta te va motiva să continui tot așa și te va pregăti foarte bine pentru viitorul tău loc de muncă! Unele lucruri au mers prost? Cu atât mai bine, data viitoare vei ști să nu le mai repeți!

🎉 Have fun

Ieși în parc, aleargă, ieși cu prietenii, citește o carte bună, dormi, gătește sau fă orice îți face ție plăcere cu adevărat după ce termini lucrurile care îți încarcă agenda!  Toți avem nevoie de un moment pentru noi! Așa devii cea mai bună versiune a ta!