De la facultate la o carieră de vis – Universitățile cu cele mai bune rate de angajabilitate

Tu cum îți imaginezi viața ideală de facultate? Probabil îți dorești să nu rămâi doar cu o diplomă din anii ca student și vrei să înveți cu adevărat ceva care să îți placă și să te ajute în carieră. Știm, așa suna viața de student ca la carte și ghici ce, ea poate fi realitate pentru tine, dacă o plănuiești din timp!

Prin articolele noastre, îți aducem mai multe resurse despre viața de student, beneficiile studiilor în străinătate sau tips&tricks pentru a te dezvolta. Un prim pas pe care să-l urmezi este să te gândești care sunt pasiunile tale, lucrurile la care te pricepi și la care ai putea fi astfel #1 și apoi, să descoperi ce program de studiu te-ar ajuta să ajungi acolo.

Informații generale

Potrivit topului angajabilității realizat pe 2019 de TheKnowledgeAcademy, aceste țări din Europa stau cel mai bine: Germania (90,9%), Olanda (90,4%), Marea Britanie (86,6%), Suedia (88,3%), Elveția (80,4%), Danemarca (80,1%), Belgia (73,4%) și Franța (73,4%).

Astăzi, îți aducem informații și despre universitățile din Europa cu cele mai mari rate de angajabilitate, locuri obținute după studiul QS World University Rankings Graduate Employability Rankings 2020.

University of Cambridge

Cea mai căutată universitate din Europa pe lista angajatorilor este și una dintre cele mai faimoase și prestigioase din lume. 

Situată în centrul orașului antic Cambridge, la 50 de mile nord de Londra, Universitatea din Cambridge este o instituție de cercetare publică cu peste 18.000 de studenți din toate colțurile globului.

Șase școli academice – Arte și Umanități, Științe biologice, Medicină clinică, Științe umane și sociale, Științe fizice și Tehnologie – sunt răspândite în colegiile universității, adăpostind aproximativ 150 de facultăți și alte instituții. Fondată în 1209, istoria Universității din Cambridge de 800 de ani o face a patra cea mai veche universitate din lume și cea de-a doua cea mai veche universitate din lumea de vorbire engleză. 

Cu reputația sa pentru excelența academică și valorile tradiționale ale savantului, Universitatea din Cambridge se situează adesea printre universitățile de top din lume pentru predare, cercetare și perspective internaționale. Charles Darwin, Alan Turing, Ian McKellen, Arianna Huffington sau Stephen Hawking sunt o parte dintre alumnii celebrii ai acestei instituții și recunoscuți ca lideri pe domeniile lor.

University of Oxford

Următoarea instituție de pe listă este poate la fel de cunoscută. Universitatea din Oxford este cea mai veche universitate din lumea vorbitoare de limbă engleză – se crede că predarea a avut loc acolo încă din secolul al XI-lea.

Este situată în și în jurul centrului medieval al orașului Oxford și cuprinde 44 de colegii și săli, precum și cel mai mare sistem de bibliotecă din Marea Britanie.

22.000 de studenți studiază la Oxford în total, iar 40% sunt studenți internaționali. Un sfert din rezidenții orașului Oxford sunt studenți, oferind orașului cea mai tânără populație din Marea Britanie.

Universitatea din Oxford nu are un campus principal, clădirile și facilitățile sale fiind în schimb împrăștiate în centrul orașului medieval. Colegiile sale au fiecare un caracter distinctiv și tradiții care datează adesea de secole. Colegiile sunt instituții de auto-guvernare la care elevii solicită de obicei direct. Există patru divizii academice în cadrul Universității Oxford: științe umaniste, matematice, fizice și științele vieții; Științe Medicale; și științe sociale. Punctul forte al universității este cel științific, fiind pe locul 1 în lume pentru medicină.

Oxford are o rețea de alumni cu peste 250.000 de membrii, inclusiv peste 120 de medaliați olimpici, 26 de câștigători ai Premiului Nobel, șapte poeți laureați și peste 30 de lideri mondiali moderni.

ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology

Când zici Elveția, te gândești automat la calitate. ETH Zurich este una dintre cele mai importante universități din lume pe știință și tehnologie și este cunoscută pentru cercetarea și inovația de ultimă oră. Universitatea are 21 de laureați Nobel, 2 câștigători ai Premiului Pritzker și 1 câștigător al premiului Turing și absolvenți precum Albert Einstein.

Universitatea are 16 departamente care oferă educație academică și conduc cercetări științifice pe subiecte de la inginerie și arhitectură, până la chimie și fizică.

Educația la ETH din Zurich combină teoria solidă cu aplicarea practică, iar majoritatea programelor de studii se bazează pe fundamentele matematice puternice. Pentru studenți, limba didactică principală este germana, în timp ce majoritatea programelor de master și studiilor de doctorat sunt în engleză.

Situat în Zurich, cel mai mare oraș al Elveției, ETH Zurich se bazează în mare parte pe un campus principal modern construit pe un deal la marginea orașului. Studenții de la ETH au două ori mai multe prelegeri decât cele din alte instituții elvețiene, dar pot participa la expoziții și conferințele obișnuite din campus, unde unele dintre cele mai bune minți din știință vin ca speakeri.

Ecole Polytechnique

École Polytechnique este un institut francez de top, care combină cercetarea la nivel înalt, mediul academic și inovația la vârful științei și tehnologiei. Gama sa de programe academice include programe de licență, masterat și doctorat care toate promovează o cultură de excelență cu un accent puternic pe știință, ancorat în tradițiile umaniste. Este, de asemenea, un membru fondator al Institut Polytechnique de Paris, un institut de excelență care reunește cinci școli prestigioase de inginerie franceze.

École Polytechnique garantează o experiență remarcabilă pentru studenții săi internaționali, de la admiterea lor la perspectivele de carieră, oferindu-le servicii dedicate, inclusiv coaching academic individual, asistență administrativă și financiară și consiliere, precum și consiliere pentru absolvenți. Cu 40 la sută din cohorta studenților fiind internațională și reprezentând 88 de naționalități, viața studenților la École Polytechnique este o experiență diversă.

University College London

Recunoscută de QS World Rankings ca cea mai bună universitate din Londra, cercetarea este cuvânt-cheie pentru misiunea UCL și universitatea a fost recunoscută ca cea mai bună din UK în ultimul Research Excellence Framework. Oferă peste 675 de programe postuniversitare predate. Metodologia de predare bazată pe cercetare UCL înseamnă că cercetarea este integrată în diploma de absolvire, iar studenții au posibilitatea de a aduce o contribuție reală la domeniul lor de studiu. 

UCL se află în centrul unuia dintre cele mai dinamice orașe ale lumii și are 18.000 de studenți din afara Regatului Unit, cu peste 150 de țări reprezentate, oferind o perspectivă cu adevărat globală.

Echipa UCL îi ajută pe elevi să-și găsească cariera perfectă, să-și dezvolte abilitățile profesionale sau să înceapă propria afacere printr-o orientare individuală și evenimente, precum și printr-o varietate de informații despre carieră. Evenimentele de recrutare și de networking ajută studenții să-și îmbunătățească cunoștințele despre un anumit sector industrial și angajatori. Pentru studenții interesați să înceapă o afacere, UCL Innovation și Enterprise oferă și consultanță și suport practic.

KIT, Karlsruhe Institute of Technology

Institutul de Tehnologie Karlsruhe este o universitate germană implicată în principal în zonele STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) și în care studiază în prezent 25100 de studenți. Principalele lor arii de cercetare includ energie, mobilitate și informații. Unversitatea are un Centru pentru Inovare și Antreprenoriat care oferă sfaturi și resurse gratuite studenților și absolvenților care doresc să-și înceapă propria afacere.

Care ar fi pentru tine cel mai important avantaj pe care ți-l dorești din anii facultății? Potrivit datelor furnizate de Comisia Europeană, 92% dintre angajatori caută skill-uri transversale, ca skill-uri de problem-solving, curiozitate, toleranță și încredere în sine și 64% cred că experiența internațională de studiu este importantă pentru recrutare și spun că absolvenții cu experiență internațională de studiu primesc mai multă responsabilitate profesională.

Studiile în afară pot reprezenta un pas important pentru dezvoltarea și cariera ta viitoare. Dacă vrei să prinzi oportunitatea de a aplica online și ușor la universități de renume și să primești pe loc răspunsul, great news: poți aplica în luna iSpot Admissionsulie la universități renumite din Marea Britanie prin intermediul evenimentului . Primești sprijin de la consilierii educaționali și trebuie să urmezi doar 4 pași până primești pe loc o ofertă de studiu pentru tine. 

University of Essex și University of Greenwich sunt doar două dintre universitățile din top 100 global care te vor aștepta pe 13 și 14 iulie la Spot Admissions

Ne vedem acolo!