Vrei să studiezi în țară? La RIUF vin să te cunoască cele mai bune universități din România!

Dacă vrei să cunoști ofertele celor mai cool universități din țară, la RIUF- The Romanian International University Fair este locul cel mai potrivit. De ce? Pentru că în fiecare oraș vor veni să îți prezinte ofertele lor de studii, bursele, condițiile de admitere și alte informații esențiale cele mai importante universităţi şi instituţii educaţionale din România.

Ce universități vin în fiecare oraș?

Ei bine, la București te poți întâlni cu Academia de Studii Economice (ASE), cea mai prestigioasă instituție de învățământ economic superior din România. 71% dintre absolvenții Academiei îşi găsesc un loc de muncă în domeniul studiilor absolvite sau în domenii conexe.

Oferă programe de studiu ancorate în realitatea pieței muncii precum Marketing, Management, Cibernetică sau Administrație Publică. De asemenea, are specializări nișate precum Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori și Facultatea de Relații Economice Internaționale.

De asemenea, la Sala Palatului vor veni și reprezentanții Universității Naționale de Arte din București unde poți studia, între altele,  design, fotografie, scenografie, pictură și sculptură. Universitatea are între parteneri și galeriile Rembrandt, Galateca și Art Yourself, dar și casa de licitații Artmark.

Pentru cei pasionați de științele exacte, Universitatea Politehnică aduce informații actualizate privind ofertele de studiu și admiterea. În afară de oportunitățile de la nivel licență și master, instituția este cunoscută pentru oportunitățile oferite prin cercetare care contribuie semnificativ la unele provocări globale. Există atât competiții interne și naționale, cât și programe finanțate de Norvegia și țările SEA.

De asemenea, Universitatea de Petrol Gaze din Ploiești va fi prezentă în Capitală. Pe lângă Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor, universitatea are în structura sa și specializări ca Ştiinţe Economice, Litere și Inginerie Mecanică şi Electrică. În plus, are și un centru de Dezvoltare și Orientare în carieră.

La Cluj-Napoca vor fi prezente cele mai importante universități din Transilvania: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară și Universitatea de Medicină și Farmacie. Pentru pasionații de matematică și IT, domenii foarte bine dezvoltate în zonă, Clujul fiind numit în presa internațională Sillicon Valley al Europei, Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB pune la dispoziție posibilitatea admiterii și prin echivalarea notei de la bacalaureat și examen cu nota obținută la un concurs de specialtate, organizat de universitate an de an.

La Iași vor veni Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, dar și Universitatea de Medicină din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara. În cadrul Universității Tehnice se află și Facultatea de Arhitectură care printr-un parteneriat cu German Academic Exchange Service (DAAD) oferă burse pentru studii și mobilități internaționale în domeniu.

Universitatea de Vest din Timișoara are pe lângă facultăți și UVT TV, un program de televiziune intern cu un studio propriu, în cadrul căruia studenții prezintă emisiuni și realizează reportaje.

La Constanța va fi prezentă și Universitatea Româno-Americană, care oferă programe de studiu de la domenii precum marketing, drept, economia turismului, până la kinetoterapie. 20% dintre studenți beneficiază de locuri fără taxă. Universitatea se aseamănă celor internaționale, având numeroase cluburi studențești și școli de vară. 

Mai mult decât atât, la RIUF va fi prezentă și The Entrepreneurship Academy, o altfel de universitate, unde studiile durează patru ani, dar sunt axate pe partea practică antreprenorială. Cei care simt că sunt pasionați de antreprenoriat, business și management vor învăța și aplica an de an cu cerințe ridicate la nivelul pieței muncii ce înseamnă să construiești o afacere de la zero, învățând de la profesioniști și CEOs din domeniu şi mai apoi construind propriile lor afaceri.

Hai la târg să-i cunoști pe toți! Nu uita să te înscrii. Pregătește-ți întrebările și hai să începem să scriem împreună povestea carierei tale! Keep in mind că la RIUF vor fi prezenți și consilierii educaționali, care te vor ajuta (gratuit!) dacă ai nevoie de informații adiționale despre școlile prezente la târg, sau despre cele care te interesează, dar nu au venit în orașul tău.